Hollanda'da koronavirüs nedeniyle uygulanan sokağa çıkma yasağına yönelik protesto gösterileri dün gece de devam etti. Akşam saatlerinde sokaklara dökülen eylemciler zaman zaman polisle çatışırken, bazı şehirlerde dükkanları ve işyerlerini yağmaladılar. Polis tarafından yapılan açıklamada 184 kişi gözaltına alınırken, çıkan olaylar sonucu 10 polis memurunun yaralandığı bilgisi paylaşıldı.

Rotterdam'da akşam saatlerinde başlayan olaylar üzerine Rotterdam Belediye Başkanı Ahmed Aboutaleb, acil durum ilan etti. Göstericiler işyerlerinin camlarını kırarken, bazı dükkanları yağmaladı. Göstericiler güvenlik güçlerine taş ve havai fişek atarken, polis uyarı ateşi açmak zorunda kaldı. Güvenlik güçleri toplanan kalabalığı dağıtmak için gaz ve tazyikli su kullandı. 

Den Bosch ve Haarlem'de de benzer olaylar yaşanırken, polis ile göstericiler arasında zaman zaman çatışmalar yaşandı. Den Bosch kentinde işyerlerini yağmalayan göstericiler, arabaları ateşe verdiler. Haarlem kentinde de polise karşı barikat kuran gençler, polise havai fişek ve taşlarla saldırdılar.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU