Hollanda'da orta dereceli okullarda maske kullanılmasının şiddetle tavsiye edilmesi kararı sonrası birçok yerde gerginliklere sebep olduğu eğitim ortamını zedelediği anlaşıldı.

meldpuntmondkapjes.nl üzerinden bildirilen yüzlerce şikayetin öğretmen, öğrenci ve ailelerden geldiği ve maske kullanımının artık bir sorun olduğu ortaya çıktı.

Maske konusunda, hem takılmasından yana olanlar hem de virüs salgınına inanmadığı için maske takılmasına karşı olanların bulunduğu okullarda, gerginlik ve tartışmalar çıktığı bildirildi.

Bazı öğretmenlerin öğrencilere baskı yapmak için "ölmemi mi istiyorsun" veya "ninenin hasta olmasını ister misin" gibi cümleler kurdukları ve bunun sadece öğrencilere karşı değil, öğretmenler arasında da yayıldığı gelen şikayetlerden anlaşılıyor.

Tartışma ve tepkilerin bazı öğrencilerin artık okula gitmeyi istemeyecek hale gelmelerine sebep olduğu, aile ve öğretmenler tarafından vurgulanırken, öğretmenlerden hiçbiri adının medyada yer almasını istemediği için açık konuşmayı kabul etmiyor.

Ekim ayı ortasından itibaren orta dereceli okullarda maske takmanın, koridorlarda, avluda ve kantinde mecburi olması ama sınıflarda çıkarılmasına izin verilmesi de kafaların karışmasına sebep oluyor.

1 Aralık tarihinden itibaren maske takmayanlara 95 euro cezanın yürürlüğe girecek olması da yeni endişelere sebep oldu. Okullarda ceza yazılması beklenmezken, maske ya da benzer bir koruyucu kullanmayan öğrencilerin okula alınmaması ihtimali üzerinde duruluyor.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©SONHABER.EU