Yaşanan pandemi krizi sonrası, ekonomik göstergelerde bu yıl mayıs ayından itibaren toparlanma sürecine girilmiş olsa da bu durum akaryakıta yansımadı. Akaryakıt fiyatları yılsonuna kadar da giderek artacak gibi gözüküyor.

Mayıs ayından bu yana akaryakıt fiyatlarında rekor üzerine rekor kırılıyor. Yıllardır akaryakıt fiyatlarını takip eden UnitedConsumers, fiyatların Ocak ayından bu yana istikrarlı bir şekilde yükselmeye devam ettiğini belirtiyor. Mayıs ayında ise en son 2002 yılında görülen rekor kırıldı, ardından Ekim ayında 2 euro sınırı aşıldı.

UnitedConsumers tarafından yapılan bir hesaplamaya göre, bir kişinin arabasına dolum başına 40 litre benzin doldurduğu varsayıldığında, bu kişi yılbaşındaki fiyatlara göre şuanda 17 euro daha fazla ödemek zorunda.

Bu yılın başında, bir litre Euro95 benzinin önerilen ulusal perakende satış fiyatı 1,684 euroydu.  Şuanda 2,127 euroya çıkmış durumda. UnitedConsumers hesaplaması, pompada uygulanan indirimlerden bağımsız olarak, litre başına neredeyse 0,44 euro daha fazla ödendiğini gösteriyor.

Pandemi döneminde daha fazla insan kendi evinden çalıştı. Dolayısıyla benzin kullanımında da düşüş yaşandı ancak, normal şartlarda bir kişinin ortalama yıllık olarak 18 bin kilometre yol kat ettiği düşünülüyor. Her 18 kilometrede 1 litre yakıt tüketildiği varsayıldığında, bu yıl 400 euro daha fazla ödeyeceksiniz anlamına gelmekte.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU