Geçtiğimiz günlerde Başbakan Mark Rutte tarafından açıklanan 4. evre korona tedbirleri, bugünden itibaren geçerli olacak.

Zorunlu şartlarda maske ve mesafe kuralının uygulamada kalacağı belirtilen yeni evre kısıtlamalar şu şekilde sıralanıyor:

Maske zorunluluğu kaldırıldı

Sadece 1,5 metre mesafenin sağlanamadığı; toplu taşıma, havaalanları, festivaller ve orta öğretim hariç tüm yerlerde maske zorunluluğu kaldırıldı

Cafe, bar, restoran, müze ve etkinlikler

Cafe, bar ve restoran gibi halka açık yerler, 1,5 metre mesafeye uyulması ve masa ve sandalyelerin yeterince aralıklı bırakılarak yerleştirilmesi şartıyla, normal çalışma saatlerinde açık olacak. Girişlerde; kişinin negatif PCR test sonucu veya tüm aşılarının yapıldığına dair 'Korona giriş bileti' kontrolleri yapılacak.

Cafelerde TV ekranlarına izin verilecek.

Tiyatrolarda birer koltuk boş bırakılacak. 

Mağaza veya müze gibi insanların sürekli hareket halinde olduğu alanlarda,  maksimum 5 metrekareye  1 ziyaretçi kapasitesi geçerli olacak.

Sinema, fuar ve konferans merkezleri veya müzik mekanları gibi düzenli halka açık yerlerde gerçekleşen tüm etkinlikler yapılabilecek.

Ofis çalışanları

Evden çalışma, kısmen ofisten çalışmaya çevrilecek.
'Başka seçenek olmadıkça evde çalışın' tavsiyesi değişti Halihazırda evden çalışanlar da işverenlerine danışarak zamanlarının en fazla yarısı kadar ofisten çalışabilecek.

Ofiste, kantinde ve asansörde bir buçuk metre kuralı geçerliliğini koruyacak.

Misafir sayısı

Ev ziyaretleri ve grup oluşumundaki kısıtlamalar kaldırılacak. Evde maksimum ziyaretçi sayısı uygulaması ve  evin dışında parkta veya sokakta grup oluşumunda uygulanan yasaklamalar kalktı. Örneğin parkta veya bir restoranda 4 kişiye kadar grup oluşumuna izin verildi.

Alkol yasağı

Alkol yasağı kaldırılacak. Akşam saat 22.00'den sonra alkol satışı ve kamusal alanlarda alkol tüketme yasağı da sona erecek.

Tam açılma ne zaman?

Tam açılma planının son adımının nasıl ve ne zaman atılabileceği, Ağustos ayının ortalarında belirlenecek.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU