NOS ve AD gazetelerinde yer alan ve Salgın Yönetimi Ekibi (OMT)’ne yakın kaynaklardan elde edilen bilgilere dayandırılarak verilen haberlerde, ekibin hükümete ‘daha hafif ve kısa süreli kapanma’ tavsiyesinde bulunduğu aktarıldı. 

Çarşamba günü yapılan OMT görüşmesinden sonra ortaya çıkan bilgilere göre; hükümete önerilen  listenin içinde “sinema ve tiyatroların iki hafta süreyle kapatılması, etkinliklerin iptal edilmesi, yeme/içme endüstrisi içinde yer alan mekanların erken saatlerde kapanması ve bu mekanlara maksimum müşteri sayısı uygulamasının getirilmesi” gibi tavsiyeler yer aldı. 

OMT ayrıca, kısa süreli ve daha hafif geçirilecek kapanma sonrasında, 2G olarak adlandırılan döneme geçilmesi tavsiyesinde de bulundu.  2G kuralı; yalnızca aşılanmış veya korona virüsten iyileşmiş kişilerin, Korona Geçiş Belgesi almasına olanak sağlıyor. 

OMT'ye göre hükümet, kısa süreli kapanmayı tercih etmezse, bir buçuk metre mesafe kuralının zorunlu ve kalıcı olması gibi, başka uzun vadeli önlemler almak zorunda.

Hükümetin OMT'nin tavsiyesini kabul edip etmeyeceği ve korona virüsün yayılmasını durdurmak için başka hangi önlemleri alacağı, bugün yapılacak Catshuis görüşmeleri ile netleşecek.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU