Hollanda’da hükümet Korona aşısının öncelikli olarak sağlık çalışanlarına, 60 yaş ve üzerindekilere, sağlık sorunları nedeniyle risk altında bulunan kişilere yapılmasını kararlaştırdı. Koronavirüse karşı geliştirilen potansiyel aşı halka ücretsiz yapılacak.

Hollanda Sağlık Bakanı Hugo de Jonge, salgına karşı geliştirilen potansiyel aşılara ve ülkenin aşı stratejisine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Koronavirüs aşısının zorunlu olmayacağına dikkati çeken de Jonge, gelecekteki aşı için Hollanda vatandaşlarından ve ülkede ikamet edenlerden ücret alınmayacağını belirtti.

Aşının 2021 yılının ilk çeyreğinde 3 milyon 500 bin kişiye yapılması hedefleniyor.

İlk etapta herkese yetecek kadar aşının olmaması nedeniyle Hükümet, öncelikle risk gruplarını aşılamayı ve böylece sağlık sektöründeki baskıyı azaltmayı hedefliyor.

İlk aşamada Hollanda'da sayılarının 155 bin olan yaşlı bakım evinde kalanlar, zihinsel engelliler ve onların bakımlarında çalışan sağlıkçılar düşünülüyor.

İkinci aşamada ise sayıları 6 milyonun üzerinde olan 60 yaş ve üzerindekilere, sağlık sorunları nedeniyle risk altında bulunan kişilere ve sağlık çalışanlarına yapılmasını, üçüncü aşamada ise tüm halkın aşılanması planlanılıyor.

GGD’nin aşı yapmak için mevcut bürolarının yeterli olacağı düşünülüyor.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©SONHABER.EU