Korona Giriş Belgelerinin çöpe atılması fikri hem toplum içinde, hem de Meclis’te geniş destek bulmaya başladı. Ancak hükümet Korona Giriş Belgeleri’nin (coronatoegangsbewijs -ctb) süresini uzatmaya hazırlanıyor.

Geçtiğimiz yıl Eylül ayından bu yana zorunlu olarak birçok sektörde kullanılan Korona Giriş Belgeleri’nin (coronatoegangsbewijs -ctb) deyim yerindeyse “çöpe atılması” gerektiğini savunanların sayısı artıyor. 

Bu konuda “Korona Giriş Belgesi’nin derhal kaldırılması için geniş koalisyon” adı ile yayınlanan imza kampanyasına destek verenler arasında Ekonomik İşlerden Sorumlu Devlet Sekreteri Mona Keijzer (CDA), Farid Azarkan (DENK Partisi), Thierry Baudet (Demokrasi Forumu), Joel Voordewind (ChristenUnie) ve Marianne Thieme (Hayvanlar Partisi) de dahil olmak üzere bir dizi eski milletvekili yer alıyor. 

İmza kampanyası şuana kadar neredeyse 800 bin imzaya ulaşmış durumda.

Koalisyon ortağı CDA’da yer alan ve Korona Giriş Belgesine muhalif bir çıkış sergileyen Mona Kaijzer, geçtiğimiz yıl Telegraaf gazetesine yaptığı açıklama sonrasında, görevinden alınmıştı. 

Korona Giriş Belgesi meclis gündemine geliyor
TU Delft tarafından yapılan bir araştırmada Korona Giriş Belgesi’nin özellikle COVİD-19’un Omicron varyantının ortaya çıkmasından bu yana, yalnızca “orta derecede” etkili olduğunu gösteriyor.

TU Delft’in elde ettiği araştırma sonucu, Meclis’de de farklı görüşlerin ortaya çıkmasına vesile oldu.

Her ne kadar hükümet, belgenin kullanım süresini uzatmayı planlasa da bu uygulamadan rahatsız olan vekiller de bulunuyor.

Perşembe günü yapılacak Temsilciler Meclisi toplantısında Korona Giriş Belgelerinin yanı sıra büyük tartışma yaratan 2G uygulamasının akıbetine de karar verilecek. 

Sağlık Bakanı Kuipers geçtiğimiz hafta meclise gönderdiği yazılı açıklamada TU Delft araştırmasını referans göstererek “mevcut epidemiyolojik durumda, 2G ve 3G'nin etkinliği arasındaki fark çok küçük. Bu nedenle 2G mevzuatının hızlı bir şekilde uygulanmasına gerek yok.” şeklinde ifade kullanmıştı.

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın