Normal şartlarda Schiphol havalimanının en kalabalık olduğu döneme girilmişken, alanda yaşanan personel eksikliği, yolcuları perişan ediyor. Schiphol yaz döneminde bu sorunların kaosa dönüşmemesi için yeni bir eylem planı yayınladı. Havalimanını en sık kullanan KLM havayolları ise Pazartesi gününe kadar bilet satışlarınn azaltılacağını duyurdu.

Pazartesi gününe kadar daha az bilet satışı yapılacak
KLM havayolu şirketi, önümüzdeki günlerde Schiphol'den kalkacak uçuşlar için bilet satışını durdurduğunu açıkladı. Şirket kararının gerekçesinin Schiphol’de yaşanan yoğunluğun giderilememesi ve alanda son aylarda yaşanan sorunların çözülememesi olduğunu açıkladı.

Daha önce basına yansıyan bilgilerde KLM’in bilet satışını tamaen durdurduğu belirtilmişti ancak bu bilginin doğru olmadığı ortaya çıktı. Şirket önümüzdeki Pazartesi gününe kadar Amsterdam kalkışlı uçuşlar için bilet satışını azaltacağını kaydetti. 

KLM sözcüsü konu ile ilgili basına yaptığı açıklamada “Güvenlik nedeniyle alanda oluşan kuyrukları gören ve Schiphol'den uçmaya cesaret edemeyen müşterilerimizden çok sayıda soru alıyoruz.” dedi.

KLM daha önceden satın alınmış biletler için yeniden rezervasyon düzenlemesi yapılacağını duyurdu. 

Schiphol’den yaz sezonuna özel eylem planı
Schiphol yönetimi özellikle önümüzdeki yaz aylarında oluşacak yoğunluk için yeni bir plan hazırladı.

Bugün açıklanan 2022 Yaz Eylem Planı dört maddeden oluşuyor.

  • Güvenlik görevlileri gibi daha fazla personeli işe almak
  • Schiphol'de çalışmayı çekici hale getirmek
  • Yolcu akışını optimize etmek
  • Havayolları ile uçuş planlaması konusunda anlaşmalar yapmak

Schiphol'e göre alınan bu önlemler, beklenen yaz aylarındaki kalabalığında doğru yönetilmesini sağlayacak. Schiphol CEO’su Dick Benschop yaptığı açıklamada, yolcuların yaz aylarında da yine sıraya girmek zorunda kalacağını belirtirken “ancak onlara keyifli ve öngörülebilir bir Schiphol deneyimi sağlamak için elimizden geleni yapacağımıza söz veriyoruz.” dedi.

KLM kararı Schiphol’ün imajını zedeleyecek
Schiphol havalimanını yoğun olarak kullanan şirketlerden biri olan KLM’in bu kararının, ulusal havalimanının imajını da etkileyeceği belirtiliyor. Uçak bileti satışı yapılan web sitelerinde yolcuların Schiphol yerine Rotterdam ve Eindhoven havalimanlarından uçuş aradığı görülüyor.

İlk sorunlar mayıs tatili döneminde patlak verdi
Schiphol’deki sorunlar ilk olarak geçtiğimiz Mayıs tatili sırasında gün yüzüne çıktı. Mayıs tatilinin ilk hafta sonu boyunca havalimanı aşırı yoğundu ve personelin bu yoğunluğu karşılayamayacağı görüldü. Çok sayıda yolcu uçuşunu kaçırdı.  Alınan acil durum önlemleri sayesinde, bu sorun bir nebze olsun atlatıldı.

FNV sendikası da yaşanan bu yoğunluk karşısında havalimanında görev yapan güvenlik ve bagaj personelinin artık iş yükünü kaldıramayacak duruma geldiğini belirterek, 1 hazirana kadar önlem alınması gerektiğini açıkladı. Sendika personelin iş yükünün azaltılmaması halinde büyük çaplı bir eylem düzenleneceği sinyalini verdi.

Bugün kutlanan Hemelvaatsdag (Diriliş günü) ile birlikte haftasonu tatil yapmayı planlayan vatandaşlar bu sabah Schiphol havalimanına geldiklerinde gözlerine inanamadı. Sabahın erken saatlerinde  Schiphol’den kalkacak uçaklarına binmek isteyen binlerce kişi, alanda yaşanan yoğunluk nedeniyle saatlerce sırada sıra bekledi. 

Foto: Miguel Ángel Sanz - Unsplash

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın