Hollanda Kraliyet Meteoroloji Enstitüsü (KNMI) Perşembe günü öğleden sonra tüm ülke geneli için sarı kodlu uyarı yayınladı. Uyarıda karla karışık yağmur yağışının görüleceği ve özellikle yolların aşırı kaygan hale geleceğine vurgu yapıldı.

Açıklamada kış sağanaklarının; Perşembe günü öğle saatlerinde Wadden adaları bölgesinde başlayacağı ve öğleden sonra ülkenin kuzeydoğusunda da etkili olacağı belirtildi. 

KNMI, yağışların karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde görüleceğini bu nedenle yolların aşırı kaygan olma ihtimalinin yüksek olduğunu vurguladı. Limburg bölgesi ise gece geç saatlerde yağışın etkisi altına girecek.

Kar yağışının Cuma günü sabah saatlerine kadar devam edeceğini belirten KNMI, Cuma günü öğlen saatlerinde kuzey bölgelerinden başlayarak havanın ısınacağını duyurdu.

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz: t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın