Çarşamba günü öğle saatlerinde Breda Den Hey-Acker hapishanesinden kaçan 21 yaşındaki tutuklu, 2 görevliyi rehin alarak bir araca bindirdi ve Belçika istikametine doğru hareket etti. 

Yaklaşık 25 kilometre sonra Belçika’nın Hoogstraten şehrinde bir park yerinde görevlileri serbest bırakan tutuklu, Rijkevorsel üzerinden Sint-Lenaarts köyüne doğru yol aldı.

Polis takibi başlatılan araç Lenaarts köyünde kurulan polis barikatında durmak zorunda kaldı. AD gazetesinde yer alan haberde yayınlanan video görüntülerinde, genç Hollandalının araçtan çıkarak, park halinde duran başka bir araca yaslanıp rastgele ateş açtığının görüldüğü belirtildi. Olay yerinde bulunan polis memurları ise kaçak gence ateş açtı. 

Antwerpen savcısına göre kaçak Hollandalı bir anda durup araçtan indi ve yol kenarında park halinde duran bir araca yaslanarak etrafına ateş etmeye başladı. O esnada karşı yönden gelen bir aracın da kurşunlara maruz kaldığı ve sürücünün yara almadan kaçtığı kaydedildi. 

Savcılık açıklamasında kaçak tutuklunun polisin açtığı ateş sırasında yaralandığı ve olay yerinde hayatını kaybettiği aktarıldı.

Bakan Weerwind: Cezasının son aşamasındaydı
Yasal Koruma Bakanı Franc Weerwind (D66) Perşembe günü Temsilciler Meclisi’ne gönderdiği yazılı açıklamada; ölen 21 yaşındaki tutuklunun  Çocuklar İçin Sığınma Yerleştirme (PIJ) programı kapsamında hapishanede tutulduğunu, cezasının son aşamasında olduğunu ve bu nedenle hafta içinde hapishane dışında görevlendirildiğini belirtti. 

Tutuklu gencin üç saattir işe gelmediğinin bildirilmesi üzerine iki hapishane görevlisi tarafından alındığını aktaran Bakan Weerwind, gencin gözaltı merkezine dönüş yolunda görevlileri silah zoruyla rehin aldığını ve aracı Belçika’ya doğru sürmelerini istediğini kaydetti.

Den Hey-Acker Gözaltı Merkezi
Den Hey-Acker'da cezai nedenlerle gözaltı merkezine kabul edilen gençler bulunmakta. Den Hey-Acker hapishanesinde önleyici gözaltı nedenlerden yatan gençler veya çocuk yaştaki tutuklular kalmakta. Hapishanede kalan gençler ve çocukların tekrar topluma kazandırılmaları için rehabilite çalışmaları yürütülmekte. Bu nedenle bazı tutuklulara farklı görevler veriliyor ve hapishane dışında gözetim altında çalışmalarına izin veriliyor.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU