Sağlık Bakanlığı'na bağlı Halk Sağlığı ve Çevre Enstitüsü (RIVM) verilerine göre, son bir hafta içinde kuruma bildirilen vaka sayısı 243 bini buldu.

RIVM verilerine göre; bir haftalık dönem içinde toplam 242 bin 961 vaka tespit edildi. 63 kişi hayatını kaybetti, 685 bin kişiye test yapıldı ve bu testlerden yüzde 36,8’inde pozitif sonuç alındı.

Hastaneye yatış sayıları düşüyor
Hastaneye yatışlar açısından bakıldığında, Vaka sayılarının artmasına rağmen hastaneye yatış sayılarında düşüş görülüyor. Geçen bir hafta içinde toplam 720 kişi hastaneye yattı. Bu kişilerden 85’i yoğun bakıma alındı. Yılın ilk haftasında 143’ü yoğun bakım olmak üzere toplam 873 kişi hastaneye yatırılmıştı

Hemen hemen her yaş grubunda vaka artış
RIVM verilerine göre 20 ila 29 yaş grubu hariç diğer her yaş grubundaki vaka sayılarında artış yaşanıyor. İlkokula giden çocuklardaki artış yüzde 116 olarak kayda geçti. Ortaokul öğrencilerindeki vaka artışı ise yüzde 78 oldu.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU