Hollanda Sağlık Bakanlığı’na bağlı Sağlık ve Çevre için Devlet Enstitüsü’nün (RIVM) bugün yaptığı açıklamaya göre, üst üste dördüncü gün vaka sayıları rekor kırdı. 

RIVM rakamlarına göre, son 24 saat içinde 23 bin 680 kişinin yeni tip korona virüs (Korona-19) test sonucu pozitif çıktı. Son bir hafta içinde vaka sayısı ortalaması, günlük 18 bin kişiye yükseldi.

Ulusal Hasta Dağılımı Koordinasyon Merkezi (Het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding - LCPS) verilerine göre; hastanelerde tedavi gören Kovid-19 hastalarının sayısı son 24 saatte 2 bin 110'a ulaştı. Yoğun bakımdaki hasta sayısı da 413’e yükseldi.  

RIVM; Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 34 olduğunu açıkladı. Geçtiğimiz bir haftalık dönem içinde günlük ortalama 29 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.


Avrupa haritasında Hollanda'nın tamamı ilk kez ‘koyu kırmızı’ oldu 

Avrupa Korona Haritasında pandeminin başlamasından bu yana ilk kez Hollanda yüksek riskli bölgeleri tanımlayan ‘koyu kırmızı’ renge geçirildi. 

Bugün haritada, Groningen ve Drenthe bölgelerinin koyu kırmızıya geçirilmesi ile tüm ülke, 12 bölgesi birden yüksek riskli bölge haline geldi.

Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi (ECDC) harita bilgilerini her hafta ülkelerden gelen son iki haftalık vaka sayılarına bakarak güncelliyor. 

Bu renk kodunun değiştirilmesi, diğer ülkelere seyahat hazırlığında olan Hollandalılara ekstra kurallar getirebilir. Bazı ülkeler Hollandalılara yönelik yeni yaptırımlar da uygulayabilir.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın
©️SONHABER.EU