Sağlık Bakanlığı'na bağlı Sağlık ve Çevre için Devlet Enstitüsü (RIVM), ülkede son 24 saatte belirlenen 112 bin 278 vaka olduğunu duyurdu. 

Bu sayı, ülkede salgının başlangıcından bu yana açık ara en yüksek günlük vaka sayısı olarak kayda geçti.

Son birkaç gündür sistemde yaşanan bazı aksaklıklardan dolayı pozitif sonuçlu testlerin sisteme işlenemediğini belirten RIVM yetkilileri, hafta sonunda bu gecikmeyi giderdiklerini aktardı.

Ulusal Hasta Dağılımı Koordinasyon Merkezi (Het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding- LCPS) verilerine göre hastanelerde tedavi gören COVID-19 hastalarının sayısı, son 24 saatte 90 artarak 1247’ye. yoğun bakımdaki hasta sayısı da 3 artarak 212 çıktı.

LCPS daha önce yaptığı tahminde korona hastalarının sayısının bu ay tekrar artacağını belirtmiş, bunun nedeni olarak korona virüsün omicron varyantının hızlı yayılmasını göstermişti. 

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın