GGD Perşembe günü yaptığı bir açıklamada destekleyici aşı (Booster) için Gouda, Alphen aan den Rijn ve Leiden'deki merkezlere  gidilebileceğini duyurdu. 

Yapılan bu açıklama sonrasında bu sabah itibariyle merkezlere giden binlerce kişi saatlerce kuyrukta beklemek zorunda kaldı. 

Saat 6,30’da üç merkezde de booster aşısı yapılmaya başlandı. Saat 9’a gelindiğinde bekleme süreleri 6 saate kadar çıktı. Merkezlerin çevresinde trafik sıkışıklığı yaşandı, park yerleri doldu.

GGD, bu yoğunluk üzerine twitter’da yaptığı açıklamada “Bugün güçlendirici aşı için serbest girişte tüm yerler doldu. Alphen, Gouda ve Leiden'deki aşı merkezlerini artık randevu almadan ziyaret edemezsiniz.” İfadesini kullandı.

GGD Hollands Midden bu hafta Perşembe gününden itibaren 1961 veya daha önce doğmuş kişilerin randevusuz  olarak destekleyici aşı yaptırabileceğini belirtmiş, Gouda, Alphen aan den Rijn ve Leiden’daki merkezlerine gidilebileceğini duyurmuştu.

Destekleyici aşı yaptırmak isteyenlerin son aşılarının üzerinden 6 ay geçmiş olması gerekmekte.

Gouda, Alphen aan den Rijn ve Leiden’daki GGD merkezlerinde perşembe günü randevusuz gelen 2 bin kişiye, Cuma günü ise bin 7 yüz kişiye destekleyici booster aşısı yapıldığı belirtiliyor. 

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU