Dünya çapında 1,7 milyon Fitbit Ionic akıllı saat Google'ın sahip olduğu mobil sağlık izleme cihazlarının üreticisi Fitbit tarafından geri çağrıldı. Söz konusu akıllı saatin pilinin aşırı ısınarak kullanıcılarda yanıklar oluşturduğu belirtildi.

ABD Tüketici Ürün Güvenliği Komitesi CPSC Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Ionic akıllı saatin pilinin ısındığı bilinen en az 174 vaka tespit edildiğini kaydetti. CPSC açıklamasında; şuana kadar tespit edilen, iki vakada 3. derece yanık ve dört vakada 2. derece yanık da dahil olmak üzere, 118 yanık vakası ile karşılaşıldığına vurgu yapıldı.

Eylül 2017’de piyasaya sürülen Fitbit Ionic, aktiviteleri izlemenin yanı sıra kalp ve uyku izleme gibi özellikler de sunuyordu. Sözü edilen akıllı saatin üretimi 2020 yılında sonlandırılmıştı.

Aralık 2021’e kadar ABD’de yaklaşık bir milyon adet Ionic akıllı saat satıldı ve dünya çapında ise 693 bin adet satıldığı belirtiliyor.

Geri iade edin!
Fitbit kullanıcılarına; Ionic akıllı saatleri kesinlikle kullanmamaları uyarısını yaparken, saatlerin geri gönderilmesi halinde fatura bedelinin kullanıcıya ödeneceğini duyurdu.

Konu hakkında geniş bilgi için fitbit.com sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın