Sağlık Bakanlığına bağlı Sağlık ve Çevre için Devlet Enstitüsü (RIVM) 12 Kasım tarihinde açıklanan korona tedbirleri sonrasında, 19 Kasım Cuma günü itibariyle Çocuk Bakımı ve Corona Protokolü’nde uygulamaya giren değişiklikleri yayınladı.

Covid-19 vakalarında yaşanan keskin artışı azaltmak ve sağlık hizmetlerine daha fazla aşırı yüklenmeyi önlemek için getirilen yeni düzenleme uyarınca, Çocuk Bakımı sektöründe uygulamaya giren yeni protokol şu şekilde:

  • Genel olarak bu durumlarda çocuklar bakım merkezlerine gitmeyecek: aşırı öksürük, ateş ve/veya nefes darlığı veya test edilecekse ve/veya test sonucunu bekliyorsa.
  • Hafif soğuk algınlığı şikayetleri olan çocukların ve çalışanların, COVID-19 testi pozitif olan bir kişiyle temas ettikten sonra şikayetleri gelişirse, bakım merkezlerine giremeyecek,  
  • 0-4 yaş arası çocuklar ve bakım merkezi personeli, yaşadıkları evde COVID-19 tanısı konmuş bir kişi bulunuyorsa, aşılı olup olmadığına bakılmaksızın merkeze alınmayacak, ancak COVID-19'lu biriyle seyrek teması bulunduysa merkeze girebilecek.
  • Koronalı biri ile seyrek teması bulunan 4 ila 12 yaş arası çocuklar merkezlere alınmayacak.  (Bu çocuklara test yaptırmaları tavsiye ediliyor.)
  • 4 ila 12 yaş arasındaki çocuklar; çocuk bakım merkezinde veya ilkokulda, Covid-19’lu biriyle temas ettiği için GGD tarafından “yakın temaslı” olarak adlandırılmışlarsa, bakım merkezine alınmayacak.
  • 13 yaşına kadar olan çocuklar;  grubunda bir çocukta veya merkez çalışanında korona pozitif olduğu tespit edildiğinde, kendisi rahatsızlık hissetmiyorsa karantinaya girmesine gerek olmayacak. Kendisinde rahatsızlık hisseden çocuklar, merkezlere alınmayacak ve test yaptırmaları istenecek. 6 aydan kısa bir süre önce korona testi pozitif çıkan çocuklar, koronalı biriyle yakın temasta bulunmuş olsalar dahi merkezlere alınacak.. 
  • Bakım merkezlerindeki personel, ebeveyn v.b. yetişkinler arasında 1,5 metre mesafe kuralı uygulanacak.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın
©️SONHABER.EU