Bu artış merkez adına daha fazla kişiye hizmet etmek olarak iyi bir durum gibi algılansa da, sonuçta cinsel şiddete maruz kalanların sayısının arttığını da gösteriyor.

Kurum adına açıklama yapan yetkililer, bu sayının buzdağının görünen ucu olduğunu belirterek; "şu anda birileri tecavüze uğruyor ve bu sürekli tekrarlanıyor ancak uluslararası araştırmalara göre mağdurların çok azı bunu bildiriyor veya şikayetçi oluyor" dedi.

Cinsel Şiddet Merkezi (CSG), polis, GGD ve GGZ gibi kurumlarla ortak çalışarak mağdurların güvenle yardım almaları ve gerekli ilgiyi görmelerini sağlamaya çalışan bir kurum olarak, çalışmalarını tecavüz olayları üzerine yoğunlaştırıyor. Bu gibi olaylarda acilen alınması gereken, cinsel yolla bulaşan aids gibi hastalıklara karşı ilaçlar ya da polisin ihtiyacı olan sperm gibi delillerin hızla toparlanması, mağdurun vücudundaki dna kalıntılarının ve diğer izlerin tespiti gibi konularda yardımcı oluyor.

Temmuz ayından bu yana aktif olarak kullanılan ve yüz yüze yardım almakta zorluk çeken mağdurlara online destek veren merkeze 7 gün 24 saat 0800-0188 numaralı telefonla ulaşabilineceğini bildiren yetkililer, Temmuz ayından bu yana başvuranların sayısının 772'e ulaştığı bildirildi.

Hollanda ulusal rakamlarına bakıldığında; her 8 kadından 1'i ve 25 erkekten 1'i cinsel şiddete maruz kalıyor. Bunların tamamının tecavüz uğramadığı, bazen de sınırları aşan cinsel muamelenin de cinsel şiddet olarak kayıtlara geçtiği bildiriliyor.

Adalet bakanı Grapperhaus tarafından hazırlanan son yasa tasarısında; tecavüz tarifinde yalnız "zorla ilişki değil" aynı zamanda "istemediği halde ilişki” şeklinde bir değişiklik yapıldığını ancak bunun tespitinin çok zor olduğunu belirtiyorlar.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!
©SONHABER.EU