2020 yılında özellikle Gelderland ve Overijssel bölgelerinde koyunların bir bir ortadan kaybolduğu haberlerinin nedeni belli oldu. 

Polis, kesilerek kaçırılan koyun vakaları ile ilgili yürütülen soruşturmada en sonunda  Deventer’da bir eve ulaştı. Bu evde ikamet eden 35 yaşındaki bir kadın ve 43 yaşındaki bir erkek gözaltına alındı. 

Çiftin muhtemelen kaçak koyun eti satışı yaptığı düşünülüyor. Polis evde yapılan aramada silme et dolu çok miktarda dondurucu bulunduğunu açıkladı.

Vakalar  2020’de başladı
Polis, 2020’de başlayan olaylarda şimdiye kadar Gelderland ve Overijssel'deki koyun sahiplerinden meralarında hayvan kalıntıları bulunduğuna dair 'on beşten fazla' suç duyurusu aldı. 

Eylül 2020 ve ardından Kasım 2020’de Gelderland'daki Wilp merasında her seferinde 3 koyun olmak üzere 6 koyun kesilerek çalındı.Bu süre içinde saldırıya uğrayan sadece Bathmen'deki bir damızlık şirketi değildi, Olst'taki bir çocuk çiftliğinde de koyunlar ortadan kayboldu.  

Şüphelilerin izi, 2020'nin sonunda Wilp'te bir koyuna ait kalıntılardan alınan DNA örnekleri ile tespit edildi. 

DNA eşleşmesi
Deventer'daki evde yapılan DNA araştırmasında eşleşme bulunduğunu belirten polis yetkilileri, yakalanan kişilerin gözaltına alındığını ve diğer kayıp koyun vakalarıyla ilgili bir bağlantı olup olmadığının araştırıldığını duyurdu. 

Polis açıklamasında, koyunların halk sağlığına aykırı şekilde kesildiği belirtilirken  "Ayrıca hayvanlar, sahibinin izni olmadan ve muhtemelen anestezi yapılmadan kesildi ve götürüldü. Bu da hayvanlara çok fazla acı çektirildiği anlamına geliyor” dedi.

Yakalanan kişilerin; 2020’de Wilp, Olst (Çocuk çiftliği) ve Broekland’da ve geçen yıl Bathmen'deki bir damızlık çiftliğinde yaşanan kaçak kesimlerle alakasının olup olmadığı araştırılıyor. 

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz: t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın