Fraudesignaleringsvoorziening (FSV) sisteminde yapılan araştırmada, yaklaşık ikibin reşit olmayan gencin isminin yeraldığı ortaya çıktı. Bu gençlerden bine yakını ise halen 18 yaşını doldurmamış durumda. 

Halihazırda hakkında çeşitli soruşturmaların devam ettiği 'Dolandırıcılık Uyarı Sistemi (FSV); Vergi Daresi çalışanlarının, dolandırıcılıktan şüphelendikleri vergi mükelleflerini bildirdikleri, kurum içinde yeralan bir sistem.

Maliyeden sorumlu Devlet Bakanı Vijlbrief, Temsilciler Meclisi'ne gönderdiği konuyla ilgili açıklamada, reşit olmayanların sistemde neden bulunduğunun bilinmediğini ve  araştırıldığını belirtti. 

"Her halükarda ters giden şey, listedeki reşit olmayanların ebeveynlerinin bu kayıt hakkında bir mektup almamış olmalarıdır." şeklinde açıklayan Vijlbrief, bu gençlerin yasal temsilcilerine yine de bir özür mektubu gönderileceğini kaydetti.

Bu fişleme sonucunda gençlerin herhangi bir zarar görüp görmediği ise henüz bilinmiyor.

Bilindiği üzere  göçmen vergi mükelleflerinin kökenlerine göre listelenmesi ve dolandırıcı olarak fişlenmesi olayının patlak vermesi üzerine Vergi Dairesi yoğun tepkiler aldı. Yapılan soruşturma, araştırma sonuçlarına rağmen şimdiye kadar cezalandırılan kimse olmadı.  Hükümet hem mağdurlara tazminat ödeneceğini belirtti, hem de istifa etti.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU