Hollanda Gıda ve Tüketim Malı Güvenliği Kurumu (NVWA), Verstegen Spices & Sauces BV firmasının ürettiği ve içerisinde limon otu (halk arasında oğul otu, melisa otu olarak bilinir) bulunan bazı ürünlerde salmonella bakterisine rastlandığını açıkladı. NVWA ürünlerin geri çağrıldığını duyurdu. 

Yapılan açıklamada, salmonella bakterisinin Verstegen firmasının ürettiği Serpme Limon Otu, Nasi / Bami için Java Karışımı,  Nasi ve Bami Goreng Baharat Karışımı ve Sate Baharat Karışımında rastlandığı belirtildi. 

Satıştan kaldırılan ürünler, yalnızca aşağıdaki tabloda belirtilen parti koduna (batchcode) ve son kullanma tarihine (houdbaarheidsdatum) sahip paketler için geçerli:

Verstegen firması daha önceden satın alınan ürünlerin tüketilmemesi gerektiği uyarısını yaptı.

Bu geri çağırma hakkında daha fazla bilgi almak için Verstegen firmasının 0800 – 245 51 00 numaralı telefonundan veya [email protected] adresinden e-posta ile iletişime geçebilirsiniz.

Salmonella belirtileri nedir?
Salmonella bakterisinin vücuda alınmasından yaklaşık 12-72 saat sonra şu belirtiler görülebiliyor: İshal, ateş, bulantı, kusma ve karın krampları.

Hastalık genellikle 4-7 gün sürüyor ve çoğu kişi tedavi olmadan iyileşiyor. Hastalık bazı kişilerde ise şiddetli ishal yaratıyor ve kişinin hastaneye yatmasını gerektirebiliyor. Yaşlılar, bebekler ve bağışıklık sistemi yetersiz olan kişilerde hastalık daha ciddi seyredebiliyor.

Uzmanlar, belirtilerin şiddetli seyretmesi halinde doktora gidilmesini, ayrıca salmonella bulaşıcı olduğundan, semptomları olan herkesin ellerini iyice yıkamalarını ve başkalarının yiyeceklerine dokunmamalarını tavsiye ediyor.

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz: t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın