Her dört yılda bir yapılan ve en son 2018 yılında gerçekleşen Belediye Meclisi seçimleri için geri sayım başladı. Bu yıl mart ayında yapılacak seçim pandemi gölgesinde geçecek. Hükümet bu nedenle bazı uygulamalarda değişikliğe gitti.

Normal şartlarda bir gün de yapılan Belediye Meclisi seçimleri bu yıl üç güne çıkartıldı. 14-15 ve 16 Mart tarihlerinde yapılacak olan seçimler için bir açıklama yapan İçişleri Bakanı Ollongren, “erken oy verme; seçmenlerin daha rahat bir şekilde yayılımını sağlayacaktır. “dedi.

Sandıklarda bu şekilde yoğunluğun azalacağını ve seçmenlere de istedikleri saat ve günde oy verebilme olanağı sağlayacağını belirten Bakan Ollogren, “Kanundaki tedbirler, mevcut pandemi durumunda seçimlerin güvenli bir şekilde yapılmasını mümkün kılıyor. Hükümet bu kararı alarak belediyelere Mart ayında yapılacak belediye seçimlerinin düzenlenmesi için zaman konusunda netlik sunuyor.” dedi.

Sandıklar 3 gün açık kalacak
Covid-19 Geçici Seçim Kanunu’nda (Twv) yapılan değişiklikle 1 Temmuz 2022 tarihine kadar uzatıldı. Bu şekilde seçmenler normal seçim günü olan 16 mart tarihinden iki gün önce (14 ve 15 mart) oy vermeye başlayabilecek.

Bu yılki seçimlerde bir başka değişiklik de oy verme işleminden sonra kesin sonuçların alınacağı tarih üzerinde gerçekleşti. Normal şartlarda seçimden 8 gün sonra belirlenecek olan kesin meclis listeleri, bu yıl 14 gün sonra belirlenecek. Başka bir değişle yeni Belediye Meclisi’nde hangi vekillerin olacağı 30 Mart tarihinde kesinleşmiş olacak. 

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın