Geçen hafta başlayan Hollanda futbol liglerindeki bazı karşılaşmalarda sosyal mesafe ve tezahürat yasağı gibi koronavirüs önlemlerinin ihlal edilmesi üzerine, maçların seyircisiz oynanması gündeme geldi.

Rotterdam Belediye Başkanı Ahmed Aboutaleb, ihlallerin devam etmesi halinde Feyenoord maçlarına seyirci yasağı getirebileceğini açıkladı.

Hollanda'da, koronavirüs salgını nedeniyle Mart ayında sona eren futbol ligleri, 12 Eylül'den itibaren yeni kurallar çerçevesinde tekrar başladı. Profesyonel futbol liglerinde 2020-2021 sezonundaki tüm maçlarda, stadyumlarda tezahürat ve marş söyleme yasağı ile 1,5 metrelik sosyal mesafe kuralına uyma zorunluluğu getirildi.

Ancak geçen hafta sonu Hollanda 1. Ligi'nde (Eredivise) oynanan birçok karşılaşma sırasında koronavirüs kurallarına uyulmadığı görüldü.

Feyenoord-FC Twente, PSV-FC Emmen ve ADO Den Haag-FC Groningen maçlarında, hem sosyal mesefe hem de tezahürat yasağının ihlal edildiği belirlendi.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!