Hollanda’nın meşhur aktüalite programı Een Vandaag, Douglas ve Hema mağazalarında satılan iki ürünün, laboratuvar araştırmaları sonucunda kanserojen asbest içerdiklerini ortaya çıkardı.

Douglas’ın araştırılan ürünü “My Cheek Palette Blush” ve Hema’nın “B.A.E. loose powder foundation 2nd skin” ürünü halen mağazalarda normal satışta bulunmaya devam ederken, her iki firmada programın yaptırdığı araştırmayı reddederek, kendi yaptırdıkları testler sonucunda ürünlerinin güvenli olduğunu tespit ettirdiklerini açıkladılar.

Uzmanlar, farklı test metotlarıyla farklı sonuçlar çıkmasının normal olduğunu, bazı ürünlerin bir araştırmada asbest bulunurken diğerinde bulunmayacağını belirtiyorlar.

Makyaj malzemelerinin pek çoğunda pudra kullanılıyor ve içeriğinde de asbest parçacıklarına rastlanabiliyor. Hema ürünlerinin düzenli olarak kontrol edildiğini ve güvenli olduklarını belirterek, EenVandaag'ın asbest iddiasını mahkemeye taşıyacağını açıkladı.

RIVM tarafından 2018 yılında makyaj malzemelerinde bulunan kanserojen maddelerle ilgili bir araştırmanın sonuçlarında ise uzun vadede makyaj malzemelerinin kansere sebep olma olasılığının az da olsa olduğu sonucu çıkmıştı.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!
©SONHABER.EU