Hollanda’da bazı kafe, restoran ve bar işletmecileri hükümete rest çekerek tahammülleri kalmadığını ve iş yerlerini açacaklarını söylediler.

Ülke genelinde yaklaşık 50 Hollanda'daki restoran, kafe ve bar işletmecileri, hükümete tedbirler konusunda güvenlerini kaybettiklerini ve yasak olsa da 17 Ocak tarihinde işyerlerini açacaklarını ilan ettiler.

Sözler yerine gelmedi 

Kendilerine söz verilen desteklerin ulaşmadığını ve işyerlerinin ayakta kalması için açılmaya mecbur olduklarını söyleyen kafe, restoran ve bar sahipleri, açıldıklarında kurallara tam olarak uyarak çalışacaklarını da eklediler.

Breda, Maastricht, Eindhoven, Leiden, Leeuwarden, Arnhem, Nijmegen ve Alkmaar şehirlerinde bulunan yaklaşık 50 restoran, kafe ve bar işletmecilerin aldığı karara Den Haag, Amsterdam, Rotterdam ve Utrecht gibi büyük şehirlerde bulunan bazı işletmecilerinin de katılacakları bildirildi. Otel, Restoran ve Kafe İşletmecileri Birliği ((KHN) yönetiminin bazı kafe, restoran ve bar sahiblerinin 17 ocak'ta işyerlerini açmalarına onay vermediği açıklandı.

Sağlık bakanı Hugo de Jonge’nın lokantaların Ocak ayı sonuna kadar kapalı kalacağını ima ettiğine dikkat çeken işyeri sahipleri, birçok arkadaşlarının biriktirdiği paralarını kullandığını, bazılarının ise evini satmak zorunda kaldığını söylediler.

Bu sebeple geçen hafta birlikte karar alarak, bunun böyle devam edemeyeceğini ve hükümetin uygulamalarına karşı çıkma zamanının geldiğini düşündüklerini ilan ettiler.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©SONHABER.EU