Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da son günlerde yaşanan ciddi vaka artışının ardından Belediye Başkanı Femke Halsema camilerde cuma günü en fazla 30 kişiye ibadet izni verilmesi çağrısı yaptı.

Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da bulunan bazı cami yönetimleri, Belediye Başkanı Femke Halsema'nın yapmış olduğu bu çağrıya ise geçici  kapatma kararı almanın daha uygun olduğunu ilettiler.

Amsterdam Takva Cami (Mosque Taqwa) yönetimi Facebook'dan yayınlamış olduğu bildiriyle Cuma günleri ibadeti 30 kişiyle sınırlamanın pratikte çok zor olduğunu belirterek, geçici kapatma kararı alarak cemaati ve kronik rahatsızlığı olan yaşlıları korumanın daha yerinde bir karar olduğunu açıkladılar.

Amsterdam Mavi Cami  (De Blauwe Moskee) imamı Yasin Elforkani ise yapmış olduğu açıklamada önümüzdeki üç hafta boyunca Cuma günleri kapalı olacaklarını ifade ederek, geçici kapatma kararının önlem ve güvenlik adına daha iyi bir karar olduğunu belirtti.

Hollanda Diyanet Vakfı yönetiminin SonHaber'e yapmış olduğu açıklamada da, son günlerde yaşanan vaka artışına bağlı olarak alınan ek önlemler çerçevesinde, yetkili kurumlarla sürekli irtibat halinde olduklarını açıkladılar. HDV'ye bağlı camilerde hijyen ve maske kurallarına özenle uyulduğunu ifade eden HDV yönetimi, yaşanan gelişmeleri ve süreci titizlilikle takip ettiklerini belirttiler.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!
©SONHABER.EU