Hollanda Kara Yolları ve Turizm Örgütü (ANWB) Yönetim Kurulu Başkanı Marga de Jager, Maliye Bakanı Sigrid Kaag’a yaptığı çağrıda, akaryakıttaki Katma Değer Vergisi’nin (BTW) dondurulması ve tüketim vergisinde indirime gidilmesini istedi.

De Jager'e göre, Avrupa Birliği’nde en fazla uygulanan zorunlu asgari vergi miktarı 35,9 sent olmasına rağmen, Hollanda uyguladığı 83 sentlik özel tüketim vergisi ile Avrupa içerisinde lider konumda. 

De Jager’ın yaptığı bu çağrı aslında tüketicinin de sesi oldu. ANWB üyeleri arasında yapılan bir anket sonucuna göre tüketicilerin büyük çoğunluğu akaryakıta yapılan zamların devam etmesi halinde kendi aracını kullanmayı düşünmediğini belirtiyor.

Ankete katılanların neredeyse üçte biri artan akaryakıt fiyatları nedeniyle mali sıkıntı yaşadığını belirtiyor. Ancak katılımcıların yüzde 34’ü başka alternatifi olmadığı için işine mecburen aracı ile gitmek zorunda kaldığının söylüyor.

Yapılan anket sonuçları ile birlikte Bakan Kaag’a yazılı olarak bir çağrı yapan ANWB Yönetim Kurulu Başkanı, fiyatlar yükselmeye devam ettiği müddetçe; vatandaşların yüzde 24'ünün işe arabayla gitmekten vaz geçeceğini, yüzde 60’ının arabalarını sosyal-eğlence amaçlı kullanmayı bırakacağını ve yüzde 23’ünün de tatile giderken araçlarını kullanmayacağını dile getirdi.

De Jager mektubunda son olarak özellikle 1,711 euronun üzerindeki akaryakıt miktarında uygulanan Katma Değer Vergisi (BTW)’nin dondurulması ve bunun yanı sıra tüketici vergilerinde de indirime gidilmesi çağrısında bulundu.

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz: t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın