Benzin istasyonları adına kaçak sürücülerin peşine düşen SODA kuruluşunun, Tankpro ve NOS’e verdiği açıklamaya göre, özellikle akaryakıta gelen zamlardan sonra, arabasının deposunu doldurup ödeme yapmadan kaçan sürücülerin sayısında artış görülüyor.

Bu şekilde kaçan sürücülerin sayısı yılın başında haftada 50 ila 70 kişi arasındayken, şuanda bu sayı haftada 350 ile 370 arasında değişiyor.

SODA sözcüsü Lourens 't Hart, NOS’e yaptığı açıklamasında tüm bu sürücüleri “suçlu” olarak nitelemek istemediğini belirtirken, “Suçta değil, çaresizlikte bir artış olduğunu düşünüyorum. İnsanlar ödemek istiyor ancak her zaman ödeyemiyorlar." dedi.

Sözcü; polise yapılan suç duyurularında henüz bir artış olmadığını ancak bunun, genellikle istasyonların yanlış anlaşılmayı ortadan kaldırmak için birkaç gün beklemelerinden kaynaklandığını dile getirdi.

Ödemeden kaçanlara ceza: 131 euro
Bu durum son günlerde sosyal medyada da çokça konuşulmaya başladı. Hatta benzin doldurduktan sonra ödeme yapmadan çekip gitmenin daha az maliyetli olduğunu söyleyenler bile oldu. 

Bazı kullanıcıların paylaştığı şu yorumlar oldukça dikkat çekici: “Yakıt doldurma: 70 litre x 2,35 = 164,50 euro. Ödemeden kaçanlar için para cezası = 131 euro. Ayrıca bu cezayı taksitlendirerek geri ödeyebilirsiniz.” 

(Haber Twitter mesajından sonra devam ediyor)

Lourens 't Hart ise bu konuda şunları dile getiriyor: "Şaka güzel, ancak söylenmeyen şey, 131 euro para cezası, artı yakıt tutarı ödemeniz gerektiği. Para cezası olmasa bile pahalı ve ceza ile birlikte daha da pahalı" diyor.

Bugün akaryakıt fiyatları 
Petrol fiyatları son günlerde biraz düştü. United Consumers verilerine göre geçtiğimiz hafta tavsiye edilen ortalama perakende satış fiyatı litre başına Euro95 benzinde 2,50 euro ve motorinde 2,36 euroydu.

Bugün için litre başına tavsiye edilen perakende satış fiyatları ise Euro95’de 2.46 euroya, motorinde ise 2,34 euroya geriledi.

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz: t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın