Hükümetin aldığı kararla bugünden itibaren geçici bir süre akaryakıta uygulanan vergi miktarında indirime gidildi. Buna göre litre başına benzin fiyatları 0,17 euro mazot fiyatları ise 0,11 euro ucuzlayacak. Ancak uzmanlara göre bugün fiyatlar vergi indiriminden daha fazla ucuzlayacak.

Piyasa uzmanı Paul van Selms'e göre Perşembe günü global piyasalarda fiyatların keskin bir şekilde düşmesiyle petrol şirketleri de fiyatlarda indirime gitmek zorunda kaldı. Bunun yanı sıra özellikle ABD’nin daha fazla petrol rezervini serbest bırakacağını açıklaması fiyatlara yansıdı. 

Başka bir değişle küresel olarak yaşanan fiyat düşüşü Hollanda’daki pompa fiyatlarının da hesaplanandan daha fazla indirilmesine yol açtı. 

Bu nedenlerden ötürü de pompadaki fiyatlar düşünülen vergi indiriminden daha fazla düşecek.

Mazot için bugünden itibaren 0,11 euro vergi indirimi uygulanacak ancak elde edilen verilere göre petrol şirketlerinin düşündüğü indirim 0,13 - 0,14 euro civarında olacak. Aynı durum 0,17 euro vergi indirimi yapılan benzin için de geçerli olacak ve litre başı fiyatı yaklaşık 0,21 euro düşecek.

UnitedConsumers tarafından bugün yayınlanan ve akaryakıttaki tavsiye edilen ortalama litre satış fiyatları şu şekilde:
Euro95  2,251 euro
Mazot 2,159 euro
LPG 1,356 euro

Foto: Unsplash

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz: t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın