Sosyal İşler ve Çalışma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada; yüksek enerji faturalarını telafi etmek amacıyla verilecek ek ödeneği almaya hak kazanmış vatandaşların, şuandan itibaren kendi bağlı bulundukları belediyeye müracaat edebileceği belirtildi.

Hükümetin aldığı karara göre; belediyeler 2022 takvim yılında, sosyal asgari düzeyde veya biraz üzerinde geliri olan hanelere, bir defaya mahsus, 800 euroluk enerji yardımı yapacak.

Uygulamadan kimler faydalanabilir?
Uygulamadan; sosyal ödenek alanlar, ek emekli maaşı olmayan AOW’li yaşlılar, asgari gelire sahip serbest meslek sahipleri (ZZP’ler) ve kazancı düşük olan çalışanlar faydalanabilecek. 

AOW, ZZP ve düşük gelirli çalışan vatandaşları, ek enerji yardımından faydalanabilmek için bizzat ikamet ettiği belediyeye müracaat etmek zorunda. Sosyal ödenek alan vatandaşlara ise otomatik olarak ödeme yapılacak. 

Geçen hafta benzin ve motorin üzerindeki tüketim vergilerinin düşürülmesine karar verilmiş buna ek olarak hanelerdeki enerji tüketimine yönelik de KDV değerinin düşürüleceği açıklanmıştı. Akaryakıta ve enerjiye uygulanacak vergi indirimleri önümüzdeki ay başlayacak.

Belediyeler 2022 takvim yılında, sosyal asgari düzeyde veya biraz üzerinde geliri olan hanelere bir defaya mahsus 800 euroluk enerji yardımı yapacak.

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz: t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın