Castricum'da 74 yaşında bir adam, yasaklı intihar ilacını satma ve kara para aklama şüphesiyle gözaltına alındı.

Zanlının; internet üzerinden “middel x” olarak bilinen ve intihar etmek isteyenlere yasa dışı yollardan satışı yapılan ilaçlardan sattığı ve bu yolla yüksek miktarlarda gelir elde ettiğinden şüpheleniliyor. 

Savcılık açıklamasında, Zeeland’da yasak ilacın satışına yönelik yapılan suç duyurusu ve Breeda’da bir kişinin ölümü sonrası yapılan araştırmada, mağdurların intihar ilacını Castricum’da ikamet eden kişiden aldığının belirlendiği ve bu sayede zanlıya ulaşıldığı belirtildi. 

Yapılan soruşturmada, zanlının 500 kişiye intihar ilacı sattığı ortaya çıktı. Savcılık açıklamasında, şuana kadar gerçekleşen dört ölüm vakasının, şüpheli tarafından sağlanan intihar hapının yutulması sonucu oluştuğuna dair güçlü şüpheler bulunduğunu aktardı.

Zanlı gözaltına alınırken evinde de arama yapıldı. Araştırmanın derinleştirilerek devam edeceği belirtildi.

Zanlı 25 Şubat Cuma günü sorgu hakiminin karşısına çıkartılacak.

Middel X nedir?
İntihar tozu olarak da adlandırılan 'Middel X' ilk olarak, 2021 Temmuz ayında 28 yaşındaki bir kadının Middel X maddesini aldıktan sonra, yaptığından pişman olup 112'yi aramasıyla ortaya çıktı. Ne yazık ki kadın kurtarılamadı. 

Hollanda'da kimyasal toptancılarda bulunan toz halindeki Middel X ilk olarak 2017 yılında medyaya “insancıl bir ürün” olarak tanıtılmaya başlandı. 

Bu tanıtımı yapan kurum ise "İnsanlar hayatlarını sona erdirmekte özgürdür." felsefesiyle Gert Rebergen ve Jos van Wijk inisiyatifinde, 2013 yılında kurulan  Son İstek Kooperatif'i (Coöperatie Laatste Wil - CLW) oldu. 

CLW kooperatif üyelerine sözü edilen ilacı temin etmesiyle gündemdeydi. Adalet bakanlığı ise bu uygulamayı yasaklamıştı. Ancak bu yasağa rağmen ilacın yasadışı olarak dağıtıldığı biliniyordu.

İnsanlar ilacı aldıktan 30 dakika ila bir saat içerisinde hayatını yitiriyor. Bu ilaca karşı panzehir de bulunmuyor.

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın