Geçtiğimiz bir haftalık dönemde hem birinci ve ikinci doz aşılarını, hem de üçüncü doz aşısını yaptıranların sayısında artış yaşanıyor. 

Sağlık Bakanlığı’na bağlı Halk Sağlığı ve Çevre Enstitüsü (RIVM) verilerine göre şuanda 6 milyon 599 bin 181 kişi 3. doz takviye aşısını yaptırdı. 

Başka bir değişle Hollanda nüfusunu yüzde 45,2’si üçüncü doz aşısını yaptırmış durumda. Ancak RIVM üçüncü doz aşı yaptıranların yaş grupları hakkında bir açıklama yapmadı.

Geçtiğimiz yedi gün içerisinde üçüncü doz aşısını yaptıranların sayısının 1 milyon 86 bin olduğu belirtildi. Bunun yanı sıra aynı hafta içinde 13 bin 602 kişi ilk aşısını, yaklaşık 25 bin kişi de ikinci aşısını oldu. 

Hükümetin yürüttüğü takviye doz aşı kampanyasında Ocak ayı sonuna kadar tüm yetişkinlerin aşılanması hedefleniyor. Ancak yakın zamanda koronaya yakalanan veya son aşısını kısa bir süre önce yaptıran kişilerin biraz daha beklemesi gerekecek. 

Hükümetin hedeflediği sayılara ulaşmak için önümüzdeki haftalarda da mevcut aşılama hızının korunması gerekiyor. RIVM'ye göre, bu hafta yaklaşık 950 bin kişiye üçüncü doz aşı randevusu verilebilecek durumda. Bazı GGD merkezlerinde randevusuz da aşı olunabileceği belirtilmekte.
 

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU