Başbakan Mark Rutte ve Sağlık Bakanı Erns Kuipers tarafından dün akşam açıklanan kısmi açılma kuralları kafe, bar ve restoran sahiplerini mutsuz etti. Başbakan açıklamasında; yemek sektörü için 25 Ocak tarihini işaret etti ve ancak o zaman açılıp açılmayacaklarına karar verileceğini belirtti.  Bu kararı protesto eden işletmeciler ise bugün kapılarını açacaklarını duyurdu. Bu çağrı bazı belediyelerin de desteğini aldı. 

Başbakan Rutte dün akşamki konuşmasında kafe, bar ve restoran işletmecilerinin “isyanını” anlayışla karşıladığını ancak bir müddet daha dayanmaları gerektiğini kaydetti.

Maske ve mesafe kuralına uyulmak şartıyla izin verildi
Bugün; ülkenin farklı yerlerindeki kafe ve restoran sahipleri, dün Alblasserdam ve Valkenburg’de protesto amaçlı kapılarını açan işletme sahiplerinin yolunu izleyerek, kapılarını müşterilerine açma kararı aldı. 

Bazı belediyeler hükümetin uyguladığı kuralların geçerli olduğunu açıklasa da bazı belediyeler işletmecilerin bu kararını desteklemek için onların yanında yer aldı ve temel hijyen, mesafe ve maske kuralına uyulması halinde, bugün ceza yazılmayacağını kaydetti. 

Flevoland'daki belediye başkanları, işletme sahiplerine “uygun şartlar altında” izin verildiğini açıklarken, Noord-Holland Noord bölgesinde Hoorn belediyesi de dahil olmak üzere bir dizi belediye, işletmelerin akşam 20.00’ye kadar açık kalabileceğini duyurdu. 

Dört büyük şehir olan Amsterdam, Rotterdam, Utrecht ve Den Haag belediye başkanları ise, işletmelerin açılmasına izin verilmeyeceğini duyurdu.

“Çağrım: kapalı kal!
Twitter’dan bir mesaj yayınlayan D66 Başkanı ve aynı zamanda işletme sahibi Reinier van Dantzig, meslektaşlarını işletmelerini açmamaya çağırdı.

Danzig mesajında, işletmecilerin protesto olarak kapılarını açacaklarına yönelik çok sinyal aldığını, bu hayal kırıklığını anladığını ancak, daha dikkatli davranılması gerektiğini belirtirken “Çağrım: kapalı kal! Daha iyi zamanlar geliyor!” dedi.

Breda'da Royal Catering Hollanda’ya ait bir yerel şubeden, kafe ve restoranların açılmaması çağrısı yapıldı. Açıklamada  “departmana göre, yemek endüstrisi bir günlüğüne protesto eylemine izin vermemeli.” İfadesi yer aldı.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU