Leiden'de 14 yaşındaki Esmee’nin ölümüyle ilgili olarak yılbaşı günü gözaltına alınan ve bugün Den Haag mahkemesi Sorgu Yargıcının karşısına çıkartılan, 32 yaşındaki adamın gözaltı süresi 14 gün daha uzatıldı.

Savcılık açıklamasında adamın gözaltı süresinin cinayet iddiasıyla uzatıldığı ve kurbanı Hazerswoude-Rijndijk'ten tanıdığı kaydedildi. Savcılık zanlı hakkında başka açıklama yapmaktan kaçındı.

Omroep West kanalına açıklama yapan bazı kaynaklar ise zanlının Esmee’nin jimnastik hocası olduğunu aktardı. 

Kaynaklara göre gözaltına alınan O. van de G. Leiden'de jimnastik antrenörü ve fitness antrenörü olarak tanınan bir kişi. 

Gymsport direktörü Arthur Haasbroek da Omroep West ve Sleutelstad'a yaptığı açıklamada, şüpheli antrenörün Gymsport'ta çalıştığını ve Esmee'nin de kulübün bir üyesi olduğunu doğruladı.

Geçtiğimiz hafta Perşembe gecesi kayıp olarak bildirilen ve tüm aramalara rağmen bulunamayan 14 yaşındaki Esmee’nin cansız bedeni, Cuma sabahı Leiden'deki Melchior Treublaan'da bulunan bir oyun parkında, aynı parkta spor yapan bir grup tarafından bulunmuştu. 

Yapılan soruşturmada polis 32 yaşında bir adamın gözaltına alındığını duyurmuş, başka açıklama yapmaktan kaçınmıştı.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU