Temsilciler Meclisi’nde  Çarşamba günü yapılan görüşmede; kabinenin sunduğu, ‘giyim mağazaları gibi zorunlu olmayan mağazalara sadece geçerli QR kodu ile giriş yapılsın’ yönündeki yasa tasarısı, şimdiden çoğunluğun onayını aldı.

Bu tasarıya başta koalisyon ortaklarının desteğini alan Sağlık Bakanı Hugo de Jonge, yaptığı açıklamada, öncelikle bu uygulamanın mağazalarda veya kuaför dükkanı gibi yerlerde uygulanabilirliğinin kontrol edileceğini belirtti.

Sözü edilen mağaza ve dükkanlarda Korona Geçiş Belgesi kontrollerinin uygulanıp uygulanmayacağı ve uygulanırsa nasıl bir yol izleneceği konusu, henüz belli değil. Hükümet önümüzdeki iki hafta içerisinde yaşanacak gelişmelere ve Salgın Yönetim Ekibi’nin (OMT) tavsiyesine bakacak ve daha sonra tasarı Senato’da değerlendirilecek.

Şu anda Hollanda'da 3G politikası uygulanıyor. 3G “tedavi edildi”, “aşılandı” veya “test edildi” anlamına geliyor. Geçtiğimiz hafta yürürlüğe giren kısmi kapanma tedbirleri uyarınca şuanda kafe, bar ve restoran gibi yiyecek/içecek sektöründe,  sanat ve kültür sektöründe ve spor salonlarında QR kodu kontrolleri yapılıyor. 

Kabine ayrıca 2G olarak adlandırılan uygulama için de görüşmelerine devam ediyor. 2G uygulaması; bulaş riskinin yüksek olduğu yerlere sadece, ‘tam aşılı kişilerin veya COVİD-19 geçirmiş ve hastalığı atlatmış kişilerin alabileceği’ QR kodları ile giriş yapılabileceği anlamına geliyor. 2G kelimesindeki G harfleri; "tedavi edilmiş" ve "aşılanmış" anlamlarını taşıyor. 

Başka bir deyişle; 2G uygulamasının yürürlüğe girmesi halinde artık, aşı olmayan veya Covid-19'dan kurtulduğuna dair kanıtı bulunmayanlar,  bir kafeye, bara, tiyatroya veya konser salonuna giremeyecek.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU