Göçmenlik ve Vatandaşlık Dairesi'nin (Immigratie- en Naturalisatiedienst - IND) AD gazetesine yaptığı açıklamada, Avrupa Birliği (AB) dışından Hollanda'da öğrenim için başvuru yapan öğrenci sayısının, korona krizinden önce olduğu gibi, yeniden artış gösterdiği kaydedildi. IND'ye göre eğitim başvuruları daha çok Çin, Hindistan, ABD, Türkiye ve Endonezya'dan yapılıyor.

Hollanda Eğitimde Uluslararasılaşma Örgütü'ne (de Nederlandse organisatie voor internationalisering in onderwijs - Nuffic) göre; yabancı öğrencilerin seçtiği bölümlerin başında, Ekonomi ve İşletme geliyor. Sıralamada yer alan diğer üç bölüm ise,  Sosyal Bilimler, Mühendislik ve Sanat ve Kültür dalları.

IND'ye göre, AB dışından gelen öğrencilerin sayısı, aynı korona öncesinde olduğu gibi, yıllık yüzde 10 büyüme gösterdi. Bu büyüme kısmen, Brexit'ten bu yana eğitim izni başvurusu yapmak zorunda kalan Büyük Britanya'dan gelen öğrencilerden de kaynaklanıyor.

2020'nin tamamından daha fazla başvuru var

Geçen yıl başvuru sayısı 2019'a göre yüzde 40 daha azaldı. 2020 yılı içinde toplam 12 bin 130 eğitim başvurusu yapılmışken, bu yıl Temmuz ayı sonuna kadar toplamda 15 bin.110 başvuru yapıldı.

Üniversiteler Birliği (Vereniging van Universiteiten - VSNU) başkanı Pieter Duisenberg gazeteye verdiği demeçte, "Geçen yıl korona kısıtlamaları nedeniyle nispeten sakin bir yıldı, bu yüzden sayıların şimdi tekrar artması mantıksız değil. Dünya çapında öğrencilerin eğilimi daha çok, nispeten az parayla  kaliteli yüksek öğrenim yönünde" dedi.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU