Hollanda, hava veya deniz yoluyla Türkiye'nin de dahil olduğu yüksek riskli bölgelerden gelen yolculara en fazla 72 saat önce alınmış Kovid-19 PCR testinin yanı sıra son 4 saatte yaptırılmış PCR antijen veya LAMP testi (hızlı test) uygulamasını başlatmıştı.  

PCR antijen veya LAMP testi (Hızlı test) uygulamasının süresi 24 saate çıkarıldı

Hollanda'nın 23 Ocak'tan itibaren yürürlüğe koyduğu son 4 saatte yaptırılmış PCR antijen veya LAMP testi (hızlı test) süresinin 24 saate çıkarıldığı açıklandı.

Sağlık Bakanı Hugo De Jonge, Temsilciler Meclisi'ne gönderdiği bilgilendirme mektubunda Hollanda'nın Bilim Kurulu olan Salgın Yönetim Ekibi (OMT)'nin tavsiyesi doğrultusunda alınan kararı iletti. Yolcular için mevcut 4 saat uygulamanın zaman açısından büyük zorluklar içerdiği belirtilen mektupta, hızlı test uygulamasının 24 saate çıkarılarak yolcuların aceleci davranmadan korona önlemlerine daha uygun hareket edeceklerine vurgu yapıldı.

Kovid-19 önlemleri kapsamında yürürlülükte olan seyahat kısıtlaması kuralları 

  • Hollanda'ya yüksek riskli bölgelerden hava, deniz ve kara yoluyla gelen 13 yaş üstü tüm yolcuların, son 72 saat içinde yaptırılmış negatif Kovid-19 PCR test sonucunu ve son 24 saat içinde yaptırılmış negatif Kovid-19 PCR antijen veya LAMP hızlı test sonucunu ibraz etmeleri gerekmektedir. 
  • Hollanda Krallığı'na bağlı Aruba, Bonaire, Curacao, St Martin, Saba, St. Eustatius'ın yanı sıra Avustralya, Yeni Zelanda, Ruanda, Singapur, Güney Kore, Tayland, Çin ve İzlanda haricindeki tüm ülkeler "Yüksek Riskli Bölge" olarak tanımlanmıştır.
  • İbraz edilmesi mecburi olan Kovid-19 PCR test sonuçları Hollandaca, İngilizce, Fransızca, Almanca ya da İspanyolca dillerinden birinde olması gerekmektedir.
  • İki testinde ibraz edilmesi sonucu yolcu,  seyahat sonrası talep edilen 10 günlük karantinadan muaf olacaktır.  Test sonuçlarını ibraz edemeyen yolcular ülkeye alınmayacaktır. 

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU