Hollanda, sarı kategoride yer alan ülkelere 15 Mayıs'tan itibaren seyahat kısıtlamasını kaldırırken, Türkiye'nin de içinde olduğu turuncu kategori ve kırmızı kategoride yer alan ülkelere seyahat kısıtlaması ile birlikte PCR test ve karantina uygulamasının devam ettiği bilgisini paylaştı. 

15 Mayıs'tan itibaren tekrar güncellenecek olan ülkeler listesine https://www.nederlandwereldwijd.nl/ websitesinden ulaşabilirsiniz.

Sarı renkli ülkelere 15 Mayıs'tan itibaren seyahat tavsiyesi uygulanmayacak

Hollanda'da 15 Mayıs'tan itibaren sarı renkli kategorilerde yer alan ülkelere gidilebilecek. Sarı renkli ülkelerden Hollanda'ya dönüşte ise PCR testi istenmeyecek ve karantina zorunluluğu olmayacak. 

Turuncu renkli ülkelerden dönüşte PCR testi ve karantina mecburiyeti

Hollanda, Türkiye'nin de aralarında olduğu turuncu renkli ülkelere sadece acil durumlarda gidilmesi tavsiyesi vermeye devam ediyor. Turuncu renkli kategoride yer alan ülkelerden Hollanda'ya dönüşte en az 72 saat önceden alınmış PCR testi ve 10 günlük karantina mecburiyetinin devam ettiği açıklandı. 

Karantinanın beşinci gününde yapılacak PCR testinin negatif çıkması durumunda ise karantina sona erecek. Karantina kuralına uymayanlara 435 Euro para cezası kesilecek. 

Kırmızı renkli ülkelere gidilmesi tavsiye edilmiyor

Kırmızı kategoride yer alan ülkelere ise gidilmesi kesinlikle tavsiye edilmeyecek. Zorunlu şekilde kırmızı renkli ülkelere gidenler dönüşte PCR testi ibraz edecek ve 10 gün karantina kuralına uyacaklar.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU