Utrecht’te  birlik ve beraberlik içerisinde gerçekleşen genel kurula, başta tam kadro olarak HTF yönetim kurulu, teşkilat başkanları ve üyeler hazır bulundu.

Kurultaya katılanlar arasında;  Avrupa Türk Konfederasyon Genel Başkanı ve MHP İstanbul Milletvekili Cemal Çetin ile Almanya Türk Federasyon Genel Başkanı Şentürk Doğruyol, Avusturya Türk Federasyon Genel Başkanı Ali Can, Fransa Türk Federasyon Genel Başkanı Orhan İlhan, İsviçre Türk Federasyon Genel Başkanı İrfan Okutan, Belçika Türk Federasyon Genel Başkanı Hamit Atak ile İngiltere Türk Federasyon Genel Başkan Yardımcısı Ali Rıza Daylak da vardı.

Korona kuralları çerçevesinde gerçekleştirilen genel kurul, Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı. Devamında Hollanda ve Türk İstiklal Marşları hep bir ağızdan söylendi.

Kongreyi divan başkanlığına seçilen Almanya Türk Federasyon Genel Başkanı Şentürk Doğruyol yönetti. Üyeliklerine ise Veyiş Şenyürek ve Selahattin Yücel getirildiler.

Kurultay'da HTF Genel Sekreteri Erim Uğurlu'nun okuduğu faaliyet raporu ve  HTF Genel Muhasibi Sadettin Şimşek'in okuduğu mali raporu ve ibrazı sonrasında seçime geçildi.

HTF Genel İdare Kurulu Üyelerinin tamamının teklifiyle Hollanda Türk Federasyon Genel Başkanlığı için aday gösterilen Murat Gedik delegelerin tümünün oyuyla, tekrar genel başkan seçildi. Daha sonra HTF Genel İdare, Denetleme ve Disiplin Kurulu üyeleri belirlendi.

HTF Genel Başkanlığına  seçilen Murat Gedik, salonda bulunanlara hitaben bir teşekkür konuşması gerçekleştirdi.

-'Baş başa, başta Allah'a bağlı' anlayışına hep sadık kaldık-

9,5 yıldır yol arkadaşlığı yapan yönetim kurulu arkadaşlarına teşekkür ederek konuşmasına başlayan HTF Genel Başkanı Gedik, sözlerine şu şekilde devam etti: "Öncelikle göstermiş olduğunuz bu teveccühten dolayı siz değerli gönüldaşlarıma sonsuz teşekkür ediyorum. Şunu belirtmek isterim ki, ülküdaşlarım bizleri bu mevkiye layık görüyorsa, bizler de başta Başbuğumuz ve onun yolunda şahadet şerbetini içmiş olan binlerce yiğitlerimiz olmak üzere onların alınlarını yere getirmeyeceğiz."

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın