Hollanda’da bu yıl Bankamatik olarak da bilinen ATM sayısı geçen yıla göre azaldı. Üç büyük Hollanda bankası ING, Rabobank ve ABN AMRO'nun ATM'lerini geçen yıl devralan Geldmaat bu gidişatın normal bir süreç olduğunu ve anlaşmalara bağlı kalındığınıı belirtiyor.

NOS haber servisinin Hollanda Merkez Bankası (DNB) verilerine dayanarak verdiği bir haberde geçen yıl 5795 olan ATM sayısının, bu yıl 4916’a indiği belirtildi. 

Geldmaat'a göre, nakit kullanımı azalıyor, ancak herkesin 5 kilometre çapında bir alanda bir ATM'ye ulaşabilme zorunluluğu halen gözetiliyor.

NU.nl sitesine bir açıklama yapan Geldmaat yetkilisi, daha önceden üç bankaya ait ATM’nin bulunduğu bölgelerde ATM sayısının bire indirildiğini doğruladı.

Hükümet ve Tüketici Derneği ile Geldmaat arasında yapılan anlaşmaya göre herkes için en fazla 5 kilometre karelik bir alanda ulaşabileceği bir ATM cihazı olmasına karar verildi. Bu anlaşmaya uyulduğunu belirten yetkili, sadece bazı şehir dışı bölgelerde bu sınırın aşıldığını kaydetti.

Kuruluş, ATM’lerin nasıl kullanıldığını da izliyor. Buna göre yoğun olarak kullanıldığı yerlerde cihazları kaldırmadığını veya bazen bir tane ek ATM yerleştirdiklerini, buna karşı pek kullanılmayan yerlerde de 5 kilometre kuralına uyarak fazla olan ATM’lerin kaldırıldığını belirtiyor.

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın