Sağlık Bakanı Hugo de Jonge; bugün öğlen saatlerinde Başbakan Mark Rutte, Adalet ve Güvenlik Bakanı Ferdinand Grapperhuis ve OMT Başkanı Jaap van Dissel ile bir araya geldi. 

Bakan de Jonge, korona başlıklı görüşme sonrası basına yaptığı açıklamada, mevcut korona tablosunun kötümser ve endişe verici olduğunu dile getirdi. 

Son haftalarda enfeksiyon sayılarının artmaya devam ettiğini belirten Bakan de Jonge,  hastaneye yatışların da önemli ölçüde yükseldiğini dile getirdi. 

De Jonge “Son iki günde 700'den fazla kişi hastaneye yattı.  Bu çok yüksek. Bir değişim görmemiz gerekiyor. Ya da bu değişime zorlamalıyız.” şeklinde konuştu.

Bakan bu nedenle önümüzdeki hafta Cuma günü yapılması planlanan korona ile ilgili basın toplantısının, bu hafta Cuma gününe çekildiğini sözlerine ekledi.

Açıklamada ayrıca; Salgın Yönetim Ekibi (OMT)’nin bu akşam ek önlemlerle ilgili bir toplantı düzenleyeceği ve yarın bu toplantı sonucuna dayanarak, hükümete tavsiyede bulunacağı kaydedildi. 

Bakan de Jonge konuşmasında şimdiden yeni ekstra önlemler hakkında bir şey söylemenin erken olduğunu belirtirken, artan vaka sayıları nedeniyle sıkı karantina kurallarının kaçınılmaz bir duruma geldiğini dile getirdi. 

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU