Hollanda Sağlık Bakanı Hugo De Jonge, İngiltere Oxford Üniversitesi ve AstraZeneca ilaç firması tarafından ortak geliştirilen yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısının kullanılmaya devam edeceğini açıkladı. 

Bakan Hugo De Jonge, Avrupa İlaç Ajansı (EMA)'nın AstraZeneca aşısına verdikleri kullanım onayına ve aşı hakkındaki olumlu görüşlerine güvendiğini söyledi. 

Hollanda'da ilk AstraZeneca aşısı 12 Şubat'ta kullanılmıştı

Hollanda'da Pfizer-BioNTech ve Moderna'nın aşılarının ardından kullanılan üçüncü aşı olan AstraZeneca aşısı, ilk kez 12 Şubat'ta Lahey kentinde 23 yaşındaki bir sağlık bakım çalışanına yapılmıştı. 

Hollanda Sağlık Bakanı Hugo De Jonge, daha önce AstraZeneca aşısının ilk çeyrekte 4.5 milyon doz teslim edileceğini açıklamış, ancak yaşanan üretim ve tedarik sorunlarından dolayı rakamın 1,4 milyon doza çekildiğini belirtmişti.

Almanya, Fransa, İngiltere ve İspanya AstraZeneca aşısını kullanmaya devam edecek

Almanya ve Fransa yaşanan gelişmelerin ardından AstraZeneca aşısını sadece 65 yaşın üzerindeki kişilere uygulamaya başladı. İngiltere ve İspanya ise AstraZeneca aşısını güvenli buldukları gerekçesiyle kullanmaya devam edecekleri bilgisini paylaştılar.

Öte yandan kan pıhtılaşmasına (Tromboz) neden olduğu gerekçesiyle Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelerden Lüksemburg, Avusturya, İtalya, Danimarka, Norveç, Litvanya, İzlanda, Letonya ve Estonya aşının kullanımını geçiçi olarak askıya aldıklarını ilan ettiler. 

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın 

©️SONHABER.EU