Sağlık Bakanı De Jonge dün op1 televizyon programında yaptığı açıklamada, aşıların teslimatında bir sorun olmazsa temmuz ayının başına kadar aşı yaptırmak isteyen herkesin en az ilk doz aşısının yapılacağını söyledi.

Hollanda'da aşı kampanyasının nasıl ilerlediği hakkında bilgi veren Bakan De Jonge, ''Ülkede 14 milyon yetişkin kişinin yüzde 80-85'inin (ortalama 12 milyon kişi) aşı yaptıracağını tahmin ediyorum. Bunların üçte ikisinin iki doz aşısının tamamlanacağı ve geriye kalanlarında ilk doz aşılarının yapılmış olacağını düşünüyorum." açıklamasını yaptı.

Hollanda'da aşılamanın başladığı 6 Ocak'tan bugüne kadar bir milyon kişinin aşılandığını belirten Bakan De Jonge, mart ortasında iki milyon kişiye ulaşılacağını ve nisan başında ise üç milyon kişinin aşılarını tamamlamayı hedeflediklerini açıkladı. 

Sağlık Bakanı De Jonge, aşılama kampanyasının ilaçların tedarikine bağlı olduğuna vurgu yaparken, aksaklıklar yaşanması durumunda, herkesin aşılanması için daha fazla zamana ihtiyaç duyulabileceğini söyledi.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU