Geçtiğimiz yıl tatil dönemi sonrasında korona pandemisinde yaşanan artışlar, hükümeti bu yıl erken harekete geçirdi. Sağlık Bakanı De Jonge, özellikle vatandaşların tatil dönüşlerinde antijen testi yaptırmaları uyarısında bulundu. Hükümet ise kapı kapı dolaşarak, vatandaşların kendi uygulayabileceği, Covid-19 hızlı antijen testi dağıtmayı düşünüyor.

"Şimdiden dördüncü dalganın başlamasına engel olalım." diyen Bakan De Jonge, Hollanda'da da yükselişte olan daha bulaşıcı delta varyantı hakkında endişelerin arttığına dikkat çekti.

Sadece sarı kodlu tatil bölgelerinden değil yeşil kodlu gidilmesine sakınca bulunmayan bölgelerden dönen vatandaşların da hızlı antijen testi kullanması gerektiğini vurgulayan Bakan, bu sayede yeni bir pandemi dalgasının önüne geçilebileceğini belirtti.

Bakan De Jonge, gençlerin de tatil dönüşlerinde mutlaka Belediye Sağlık Hizmeti Kurumu'nda (GGD) test yaptırması gerektiğini belirtti.

De Jonge "Çünkü biliyoruz ki virüsü beraberinde taşıma olasılığı en fazla olanlar, bizim gençlerimiz. Bu bir suçlama değil, sadece bir gözlem." dedi.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU