Bugün yapılan bakanlar toplantısı sonrası bir açıklama yapan Sağlık Bakanı Hugo de Jonge, sağlık alanında 2D aşamasına geçildiğini duyurdu.

Sağlık alanında ‘Kara Kod’ olarak isimlendirilen ve son alarm aşamasından bir önceki adım olarak görülen 2D aşaması bugünden itibaren yürürlüğe girdi. Uygulamada, hastaneler yakında kemoterapi, böbrek nakli ve diğer kritik planlı bakım hizmetlerini sunamayacak duruma gelebilir.  

Yürürlüğe giren 2D aşaması önümüzdeki altı hafta içinde yapılması planlanan operasyonlar ve tedavileri içeriyor. 

Savunma ve Kızıl Haç’ın bu aşamada gerektiği zaman devreye alınabileceği belirtilen açıklamada, Utrecht’teki Askeri Hastaneye yerleştirilen askerlerin pazartesi gününden itibaren korona hastalarını karşılayacağı kaydedildi.  

Şimdiden askeri hastanede 10 ila 20 arasında yoğun bakım yatağının hazırlandığı ve bu sayının yakın bir tarihte artırılacağı belirtiliyor.

Hollanda Sağlık Kurumu (De Nederlandse Zorgautoriteit - NZa) Cuma günü yaptığı açıklamada, hastanelerde her üç ameliyathaneden birinin artık kullanılmadığını belirtti. 

2D aşaması nedir?

2D aşamasında tüm hastaneler önümüzdeki haftalar için planlanan randevuları iptal eder.  Örneğin yeni bir kalça veya kasık fıtığı ameliyatı gibi ameliyatlar ertelenir. Gerekirse ve tıbbi olarak kabul edilebilirse, ‘planlanabilir kritik bakım' ve 'yarı akut bakım' da azaltılabilir. Ayrıca, gerekli akut bakım için personele yer açmak üzere polikliniklerdeki bakım hizmetleri mümkün olduğunca azaltılır. 

Yoğun bakım yatak sayısı önce 1150'ye ve ardından 1350'ye artırılır. Bağımsız kliniklere, bakım zincirinin geri kalanına fazla yük getirecek faaliyetlerde bulunmamaları ve mümkünse hastaneleri desteklemeleri talimatı verilir. 

Son olarak, faz 2D'de ordudan yardım çağrılır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU