Hükümetin getirmek istediği 2G uygulamasını protesto eden yüzlerce kişi Rotterdam’da bir araya geldi. Gece saatlerinde başlayan gösterilerde eylemciler, ağır havai fişek kullandı ve birçok noktada yangın çıkarttı.

Toplumsal olaylara müdahale araçlarının devreye girdiği gösteride en az bir polis arabası, bir motosiklet ve kamuya ait çiçek saksısı ve bank gibi eşyaları da ateşe verdi, yangını söndürmeye çalışan itfaiye ekiplerine saldırdı. Bir gazetecinin de saldırıya uğradığı ve kamerasının kırıldığı bilgisi paylaşıldı.

Gece bir basın toplantısı veren Rotterdam Belediye Başkanı Ahmed Aboutaleb, izinsiz olarak yapılmaya çalışılan gösteride en az 20 kişinin gözaltına alındığını ve 7 kişinin yaralandığını aktardı.

Polis sözcüsü; olaylarda polisin açtığı uyarı ateşi nedeniyle yaralanmalar meydana geldiğini, ancak hedef gözetilerek atış yapılıp yapılmadığının araştırıldığını belirtti. Sözcü yaralananlar arasında polis memurlarının da bulunduğunu kaydetti.

“Tam olarak ne olduğunu araştıracağız" diyen Rotterdam Başsavcısı Hugo Hillenaar, daha fazla tutuklama olabileceğini belirtti. Hillenaar araştırmanın çok yönlü ve kapsamlı şekilde yapılacağını söyledi.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın
©️SONHABER.EU