Lahey'deki kaynakların vermiş olduğu bilgilere göre, hükümet temel ihtiyaçların tedarik edildiği iş yerlerinin dışında neredeyse her yeri kapatacak bir tecrit hazırlıyor. Kuaför, berber, güzellik merkezleri, müze, tiyatro, sinema salonları gibi yerlerin 19 Ocak tarihine kadar kapatılacağının yeni önlemler arasında yer alacağı belirtildi. 

Başbakan Mark Rutte ve Sağlık Bakanı Hugo De Jonge geniş kapsamlı tedbirler hakkında bu akşam saat 19:00'da ülkeye hitap edecekler. 

Hükümetin sert önlemler alacağını ifade eden yetkililer, okulların Çarşamba gününden itibaren kapılarını kapatabileceğini ve online eğitime geçebileceğini ifade ettiler. Fizyoterapi ve gibi direkt temas içeren mesleklerin de yasak kapsamına alınabileceği belirtilirken, insanların mümkün olduğunca evde kalmalarının sağlanacağı açıklandı. 

Hükümet en son almış olduğu ek önlemlerle birlikte Aralık ayı ortasında günlük vaka sayısını 3 bin 600'e düşürmeyi umut etmişti. Şu an ise günlük vaka sayıları  10 bin bandında yer alıyor. Akşam açıklanması beklenen yeni önlem paketinin, yarın öğlenden itibaren uygulanabileği belirtildi. 

İnsanların mümkün olduğunca evde kalmaları ve ziyaretçi kabul etmeyerek bu süreci olabildiği kadar kurallara uyarak geçirilmesi isteniyor. Sokağa çıkma yasağının da tartışıldığı fakat böyle bir uygulamanın yapılmayacağı ifade edildi. 

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©SONHABER.EU