Hollanda'da Türk kökenli vatandaşların yoğun olarak yaşadığı Schiedam'da, Türk yaşlılara yönelik sosyal konut inşaa edileceğine dair karar Schiedam toplumunda büyük sevinç ile karşılandı. DENK Partisi'nin girişimi ile gerçekleşecek olan konutlarda göçmen kökenli yaşlıların rahat bir şekilde yaşamaları için gerekli bütün hizmetler sunulacağı açıklandı. 

Söz konusu konutlarda Türk kökenli yaşlıların sağlıklı şekilde yaşamaları ve sağlık hizmetlerini almasının yanısıra toplu aktiviteleri gerçekleştirmek içinde sosyal tesis tahsis edileceği belirtildi.

Sağ partilerden alınan karara tepkiler sürüyor

DENK Partisi'nin girişimleriyle Schiedam'da yapılacak olan konutlara sağ partilerden tepkiler sürüyor. Schiedam Belediyesi Meclis  Grup Başkanı Doğukan Ergin'i özellikle sağ kökenli partilerin hedef almaları dikkatlerden kaçmadı. Yerel basına yansıyan haberlerde Doğukan Ergin'in koalisyon partilerinin oluşturduğu boşluktan istifade ederek 'Nieuwe Energie voor Groenoord' projesine verdiği desteğe karşılık Türk kökenli yaşlılara yönelik konut taahhütü aldığına dair bilgiye yer veriliyor.

Grup Başkanı Doğukan Ergin AD gazetesine yaptığı açıklamada, sağ kökenli partilerin oluşturduğu kargaşayı 'karalama kampanyası' olarak nitelendirdi. Ergin sözlerini 'Gündeme gelen bütün konularda bize oy veren Schiedam halkının taleplerini sürekli olarak dile getiriyoruz. Haklı  taleplerimizin karşılık bulduğu bütün tasarıları destekliyoruz.' ifadelerini kullandı.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU