Hollanda'da korona kısıtlamaları kapsamında alınan sokağa çıkma yasağına yönelik protesto gösterileri, bazı şehirlerde yağma olaylarına dönüşmüş, birçok belediye acil durum ilan etmek zorunda kalmıştı.

Rotterdam'ın güney bölgesinde yer alan Beijerlandselaan caddesinde geçtiğimiz pazartesi günü yaşanan protesto gösterilerinde, bazı işyerleri protestocuların yağmasına uğramıştı.  Gözaltına alınanlardan 25 yaşındaki bir adamın, caddede yer alan Zeeman mağazasından yağma yaparken görüntülerde yer almasının ardından hızlı bir yargılanma sonucu ilk hapis cezası alan kişi olduğu açıklandı.

Zeeman mağazasından bir torba şeker, keçeli kalem ve bir şapka çaldığı belirlenen adamın, dört hafta hapis cezası alarak cezaevine gönderildiği bilgisi paylaşıldı. Sıradan bir hırsızlık suçu olmadığı için hapis cezası aldığı belirtilen adamın, Zwijndrecht kentinde ikamet ettiği bilgisi paylaşıldı. 

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU