Hollanda İşçi Partisi'nden (PvDA) Avrupa Parlamentosu (AP) Milletvekili ve eski Türkiye raportörü olan Kati Piri, geçtiğimiz cumartesi günü bölücü terör örgütü PKK yandaşları tarafından Den Haag şehrinde organize edilen gösteriye katıldı.

Terör örgütü yandaşlarına hitaben yaptığı konuşmada, Türk askerinin yapmış olduğu başarılı operasyonları Kürtlere karşı soykırım olarak nitelendiren Kati Piri, Türkiye'ye karşı PKK terör örgütünün yanında olduğunu bir kez daha ilan etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan düşmanlığıyla bilinen ve Türkiye'de demokrasinin olmadığını iddia eden Piri, buna örnek olarak ise HDP eski eşbaşkanları Figen Yüksekdağ ile Selahattin Demirtaş'ın tutukluluğunu gösterdi.

Avrupa Parlamentosu'nda Türkiye aleyhinde çalışmalara liderlik eden Kati Piri, geçtiğimiz yıl Türkiye'nin AB müzakerelerinin askıya alınması çağrısında bulunmuştu. Terör örgütlerine karşı açıkca destek veren ve sicili bir hayli kabarık olan Piri, özellikle PKK terör örgütünün Avrupa'ya tehdit oluşturmadığı yönündeki açıklamalarıyla büyük tepki toplamıştı.

Hollanda'nın Den Haag şehrinde yapılan gösteride konuşan bir diğer isim ise HDP Şırnak eski Milletvekili Faysal Sarıyıldız oldu. Sarıyıldız  yaptığı konuşmada teröristbaşı Öcalan için özgürlük isterken, Rojava'da direniş için örgütlenme çağrısında bulundu.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!
©SONHABER.EU