Uluslararası bankacılık sektöründe faaliyet gösteren Hollanda merkezli ING Bank, durdurma kararı aldığı projelerden dolayı ve Covid-19 salgını nedeniyle yaşanan ekonomik kriz sonrası dünya genelinde 1000 çalışanının işine son verileceğini açıkladı. 

ING Bank, 140 milyon Euro'luk yüksek yazılım ve program geliştirme projesini durdurma kararı almasının ardından 400 kişiyi işten çıkarmayı planlarken, diğer iş kollarından da 600 olmak üzere toplamda 1000 çalışanının iş akdinin feshedileceğini belirtti.

Bankanın iş kollarının merkezi Hollanda'da olduğu için, burada da işten çıkarmaların olacağına kesin gözüyle bakılırken, Güney Amerika ve Asya'daki bazı şubelerin de kapatılacağı bilgisi paylaşıldı. 

Hollanda'nın en büyük bankası olan ING Bank, 40'tan fazla ülkede 50 bin civarında kişiyi istihdam ediyor. Bankanın son çeyrekte net karı yüzde 40 oranında düşerek 788 milyon Euro’ya gerilerken, cirosu ise yüzde 7 düşüş kaydederek 4,2 milyar Euro'ya geriledi.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©SONHABER.EU